Ambalare

8 moduri de a dezafecta valiza

O valiză murdară plină de junk te cântărește, creează taxe pentru bagaje și îți pierde timpul (când te duci în permanență prin lucrurile tale în căutarea unui lucru sau a altui lucru).

Cum să-ți distrugi valiza

Mai mult, exactează o taxă emoțională: aglomerația vă poate afecta starea de spirit, determinând să vă simțiți copleșiți și frustrați. Deci, aruncati junk-ul. O combinație de planificare atentă și purificare nemilos vă va ajuta să scapi de elementele pe care nu aveți nevoie pentru a vă aduce călătoriile. (Și uitam câteva episoade din Detinatorii probabil că nici nu va face rău.)

Iată opt pași simpli pentru a vă raționaliza valiza și pentru a vă ușura sarcina.

Curat

Akin Ozcan / Shutterstock

V-ați gândit vreodată să vă curățați valiza? Nu doar curățați - curățați-o. O pungă proaspătă, igienică este cea mai bună bază pentru ambalajul organizat. În ghidul lui Bush Travel, un șarlat curat, Chuck Horst, președintele companiei Margaret's Cleaner din San Diego, sfătuie să șterge valizele cu Lysol: "De fiecare dată când îți folosești bagajele, aș lua o cârpă umedă cu Lysol și da doar partea inferioară a pungii și mânerul o dată o dată. Lysol Dezinfectant Șervețele ar funcționa bine, de asemenea. Sugeți firimiturile cu un dispozitiv DustBuster sau un dispozitiv de prindere în vid și împroșcați niște Febreze în interiorul sacului pentru al deodoriza. (Acest lucru este deosebit de important dacă animalele dvs. de companie cum ar fi ședința în interiorul valizei.)

În timp ce vă aflați, curățați-vă portofelul (eliminați toate cardurile de credit pe care nu le veți folosi în timpul călătoriei), geanta, buzunarele jachetei de călătorie și organizatorii de ambalare.

Setează un scop

Stabiliți intenții clare pentru cantitatea de articole pe care doriți să o aduceți în călătoria dvs. Indiferent dacă plănuiți să cărutați o pungă purtătoare sau o mică armată de valize verificate, determinați cantitatea de bagaje pe care doriți să o însoțiți în călătoria dvs. inainte de demararea procesului de ambalare. Luați în considerare următoarele: taxele pentru bagajele companiei aeriene, durata călătoriei, vremea în destinație, activitățile pe care le prevedeți, precum și cantitatea de brustură a brațelor și a musculaturii din spate (și a celor de companie) poate fi confortabil. Prin stabilirea unui obiectiv înainte de ambalare - și prin lipirea lui - puteți să vă asigurați că volumul de lucruri pe care îl împachetați este bazat pe o logică atentă, și nu pe un impuls de păstrare a încălțămintei.

Planifica

YOOTH / Shutterstock

Ați decis numărul de pungi pe care doriți să le aduceți. Acum începeți programarea. Urmăriți un calendar pentru smartphone sau utilizați un planificator de zi? Adăugați procesul de ambalare pe agenda dvs. Anulați câteva ore cu una sau două zile înainte de călătoria dvs. pentru a vă împacheta și a vă organiza lucrurile. Slow and constant câștigă cel mai bine ambalat sac. Întârziere până în ziua în care plecați și aveți mai puțin timp să vă împachetați un set de valize cu atenție dezamăgit.

Chiar și atunci când călătoriți, păstrați ambalajul în spatele minții. Te-ai poticnit cu echipamentul perfect pentru avion sau cu un ansamblu câștigător pentru o excursie de o zi? Faceți o imagine cu cele mai bune căutări de călătorie și păstrați-le într-un dosar de pe computer sau atașați-le în interiorul ușii dulapului. Atunci când o pereche de pantofi sau un costum lucrează cu adevărat pentru dvs. pe drum, veți dori să vă amintiți să o împachetați pentru călătorii viitoare.

epurare

Imagine PR Factory / Shutterstock

Faceți o listă de ambalare. Apoi, aranjați lista în ordinea a ceea ce aveți nevoie cel mai mult la ceea ce aveți nevoie cel mai puțin. Chestiile către fund? Poate că ar trebui să lăsați acele obiecte acasă cu pisicile.

Luați în considerare cele 10 lucruri de la sfârșitul perioadei dvs. și puneți-vă câteva întrebări: Pot călători fără asta? Pot să cumpăr acest lucru la un preț accesibil pe drum? Va ocupa aceasta o mulțime de spațiu în geanta mea? Am împachetat acest lucru într-o călătorie anterioară și l-am folosit? Adoptați o abordare care să nu ia prizonieri pentru a vă curăța lista de ambalare. Dacă sunteți puternic întrebat dacă un obiect va fi de folos în timpul călătoriilor dumneavoastră, este sigur să spuneți că sunteți mai bine doar axing-o din lista de ambalare.

Investiți în produse specifice călătoriei

Stocați-vă pe materialele de călătorie de calitate și veți fi mai puțin înclinați să împachetați junk. Gândește-te ca un backpacker. Backpackers au câteva abilități admirabile de ambalare, care sunt îmbunătățite de faptul că au tendința de a obține produse potrivite. Ele maximizează spațiul minim de pungi prin investiții în echipamente expert: pungi ușoare, pantofi de mers pe jos de calitate, haine de călătorie respiră, articole de toaletă multifuncționale; acesta este modul în care reușesc să se potrivească echipamentului într-un singur pachet de săptămâni sau chiar luni.

Puteți înlocui încărcăturile de efecte inutile cu produsele potrivite, de la haine inteligente de călătorie multifuncționale la cititoare electronice, ceea ce elimină necesitatea de a împacheta cărți voluminoase. Citiți recenziile noastre despre produse pentru mai multe idei.

Utilizați Organizatorii de ambalare

Amazon.com

Un loc pentru totul și totul în locul lui: Nu este ușor să potriviți o tonă de junk într-o geantă bine organizată. Așadar, creați locuri potrivite pentru lucrurile dvs. utilizând organizatorii de ambalare. Opțiunea unu: achiziționați cuburi de ambalare, plicuri de ambalare sau alți organizatori de astfel de sac vândute peste tot. A doua opțiune: Creați-vă creativitatea. Benzi de cauciuc, pungi de bomboane, perne, agrafe cu bule, hârtie de țesut, Tupperware ușor, pungi de gunoi, pungi mari (și mici) cu fermoar etc. - nu trebuie să cheltuiți bani pe organizatorii de ambalare dacă aveți oricare dintre aceste obiecte așezate în jurul casei. Salvez cuburile din plastic cu fermoar în care așternutul este împachetat pentru a fi folosit ca organizatori de valize atunci când călătoresc; ele sunt robuste și clare, astfel încât este ușor de văzut în interiorul fiecărui cub.

Creați un loc pentru elementele esențiale

mdbildes / Shutterstock

Acum, că aveți organizatorii valizei, decideți cum doriți să vă aranjați lucrurile. Procesul de creare a unui spațiu dedicat pentru fiecare element vă va ajuta să eliminați junkul inutil. Unele idei: Puneți obiecte pre-planificate în cuburi de ambalare. (Pentru simplitate, vom spune "cuburi" aici, dar aceasta ar putea fi o pungă, un plic etc.) Puneți hainele pentru prima pauză de călătorie într-un cub și îmbrăcați-vă pentru al doilea picior într-un alt cub . Sau pur și simplu puneți șosete cu șosete, cămăși cu cămăși și așa mai departe. Fă ce-ți face pentru tine.

Mai important, asigurați-vă că aveți un loc dedicat pentru pașaport, portofel, chei, identificare, îmbarcare, medicamente și alte elemente esențiale, precum și toate elementele de care aveți nevoie să aveți rapid acces în timp ce vă aflați în tranzit. Păstrați umbrela într-o husă cu fermoar ușor accesibilă pe exteriorul valizei. Puneți portofelul și pașaportul într-un buzunar sigur, cu buzunare cu fermoar sau într-o pungă cu fermoar ușor accesibilă în carul de purtare. Obțineți mai multe idei din cele mai bune modalități de a purta bani în timp ce călătoriți.

Creați un loc pentru lucruri pe care le veți acumula

Amazon.com

Angajați-vă să vă dezghetați sacul pe întreaga durată a călătoriei - nu doar în timpul ambalării.

Luați în considerare ceea ce ați putea adăuga la punga dvs. în timpul evadării: chitanțe, suveniruri, rufe murdare, reviste, ziare, schimburi de schimb, broșuri, cărți poștale, gustări etc. Apoi, puneți deoparte un spațiu pentru tot ceea ce intenționați să păstrați. Împachetați un plic de plastic pentru documente cum ar fi chitanțe și cărți poștale, desemnați un compartiment în valiză ca sac de rufe de călătorie sau alunecați o geantă de plastic de dimensiuni galonale în geantă pentru a stoca gustări. Acest lucru vă va ajuta să vă păstrați geanta curată și organizată în timp ce vă deplasați. Și te va descuraja să scapi de bucăți aleatoare în valiză.

Cum de-ți distrugi valiza? Împărtășește sfaturile tale în comentariile!

Priveste filmarea: Incalzitor cu inductie magnetica-6kw18kw (Ianuarie 2020).